Når en side lastes, vil det bli laget en DOM, som står for Document Object Model. DOM er en W3C (World Wide Web Consortium) standard og er en måte å vise programmering grensesnitt for HTML og XML dokumenter. Med hjelp av DOM har man muligheten til å kunne forandre på koden når siden er lastet ned. Man kan forandre på koden til allerede eksisterende elementer eller man kan lage seg helt nye elementer som man også kan forandre videre. Innenfor HTML koding kan man for eksempel skape tekster på nettsiden, eller med CSS kan man forandre på designet, som farger eller størrelser. Dette kan gjøres ved hjelp av JavaScript.
Hvert element kan også påvirke elementer som er under seg, altså en «foreldre»-element har muligheten til å kunne forandre på sine «barne»-elementer. Det er en modell som ofte blir brukt i denne sammenhengen og det er en modell som fungerer som et tre. Treet har stammen sin som er dokumentet og hoved elementet, ofte da HTML, og så greiner treet utover til andre mindre elementer. Ytterst så har man «bladene» som da ofte er tekst eller bilder som står mellom taggene. På en enkel og grei måte forklart så er stammen HTML dokumentet, greinen er de forskjellige taggene som blir brukt i HTML dokumentet og til slutt bladene som er det som befinner seg mellom taggene.
På eksempelet ved siden av her har jeg tatt utgangspunkt i en grein i modellen. Her prøver jeg å vise at når noen forandringer skjer høyere oppe ved hoved elementene så vil det påvirke elementene under seg. Her er det en farge forandring som jeg har brukt onmouseover og onmouseleave for å forandre fargene.